Stilstand en rust

Hoeveel rollen combineer je? Wat wil je allemaal bereiken? Wie allemaal ontmoeten en waar allemaal geweest zijn? Hoe lang is je to-do-lijstje?

 De realiteit van velen van ons is een overvolle agenda, mailbox en een roeien-met-de-riemen-die–je-hebt-mentaliteit: je maintendrai! We grijpen naar nog slimmere planningsmethoden, maken alles SMART en doen een training time-management. En nog steeds ’s avonds futloos op de bank, omdat de energie op is. We raken opgebrand als we te lang in dat patroon vast blijven zitten. Duurzaam is het niet. Wanneer maak je nog eens een pas op de plaats, laat je het stil worden van binnen? Daal je af in je eigen diepten en check je je innerlijke bron?

Pas dan kun je horen wat er leeft van binnen aan emoties en verlangens. Voeg je waarde toe? Is je bestaan zinvol? Pas dan kun je ervaren of je nog op de goede weg bent. Of dat er iets in de weg zit. Je maakt ruimte voor wat jou ontspanning en voeding brengt. Je creativiteit keert terug. Evenals je flexibiliteit en je veerkracht. De hoeveelheid rollen die je combineert, wordt er  niet minder van, misschien zelfs meer, maar de wijze waarop je de rollen vervult, verandert, waardoor ze je energie opleveren in plaats van kosten. Er is energie over ’s avonds. Tijd kun je managen, energie en rust kun je creëren.

Kom in contact.