Focus en positie

Coaching als EHBO, eerste hulp bij overdaad, waarin je leert de grote hoeveelheid mogelijkheden, kansen en prikkels op waarde te schatten en er uit te pikken wat bij jou hoort.

Omdat je weet waar je staat en waar je voor stáát. Weten waar je nu staat, begint bij het kennen van de weg die je hebt afgelegd. Wat motiveerde je bij je studiekeuze? Bij een loopbaanstap? Wat voor een type kind was je? Wat was voor jou een succes en wat een tegenslag? Welke plek wil je innemen? Liever op de voorgrond of op de achtergrond? 

Om de prikkels om ons heen te reguleren moeten we werken aan een filter dat ons past als een tweede huid. Die prikkels af kan weren die schadelijk zijn of niet passen en toe kan laten die voedend zijn. Daar past een houding bij die tegelijk alert is en open, een soort behoedzame nieuwsgierigheid, onderzoekend en tastend en heel daadkrachtig als het  moment daar is. Je ziet dit wel bij een kind of bij een dier. Al je zintuigen op scherp en ook vol vertrouwen. Je kompas en je koers kennen, maar niet per definitie je einddoel. Het terrein kennen, maar niet per definitie de weg.

Kom in contact.