Inspiratie

Carl Gustav Jung is mijn grote bron van inspiratie en zijn gedachtegoed is een stevig fundament onder mijn coachingpraktijk. Hij zegt, als je naar de buitenwereld kijkt, dan droom je, terwijl als je naar je binnenwereld leert kijken je dan wakker wordt.

In een notendop is dit waar coaching voor mij om draait, mensen de weg naar binnen wijzen. Daar woelt het gevoel, stuiteren de verlangens en schuilt de pijn. Liggen de wortels van de patronen die steeds terugkeren. Dat aan en in het licht brengen, brengt een proces van integratie en groei op gang en draagt bij aan het leven van het volle leven. Aan het worden wie je ten diepste bent. Ook weer zo’n mooie van Jung. Weet je wat je drijft en ken je je plek en je weg in de wereld, dan kun je binnen en buiten steeds beter op elkaar af stemmen.

Hij denkt, zoals het ons hier in het Westen geleerd wordt, in tegenstellingen, in op spanning staande energieën, waar een dynamisch midden in gevonden moet worden. Een proces vol synergie, waar het ene uiterste samen met het andere uiterste een som oplevert die opgeteld veel meer is dan de losse delen. Als voorbeeld kun je denken aan het in harmonie brengen tussen de analyserende kracht van de ratio en de verbindende kracht van de emotie. Kun je uit beide vaatjes tappen dan verhoogt dat je individuele welzijn en de bijdrage die je van daaruit kunt leveren aan het grotere geheel. Hoofd, hart en handen in lijn met elkaar.

Carl Gustav Jung

"Kijk je naar buiten, dan droom je. 
Kijk je naar binnen, dan word je wakker."

Kom in contact.